Jadłospis

JADŁOSPIS od 19.10.2020 do 23.10.2020

DATA ŚNIADANIE

8.00

II 9.30 ŚNIADANIE OBIAD

11.30

PODWIECZOREK

14.00

PONIEDZIAŁEK

19.10.2020

Płatki kukurydzi. chleb z masłem i parówki z szynki

alergeny 2,4,

Sok owocowy naturalny Zupa ogórkowa

filet z kurczaka w jarzynach , ryż

alergeny 2,4,12

Banan , danonek

alergeny

WTOREK

20.10.2020

Płatki orkiszowe na mleku, chleb z masłem i twarożek z ogórkiem ziel.

alergeny 2,4

Sok owocowy

naturalny

Zupa jarzynowa

gołąbki w sosie pomidorowym,ziemniaki.

alergeny 2,3,4,12

Kaszka manna z sosem truskawkowym

alergeny 2,4

ŚRODA

21.10.2020

Suchary na mleku

chleb z masłem i szynką

alergeny 2,4,

Sok owocowy naturalny Barszcz czerwony z makaronem

jajko w sosie koperkowym, szpinak, ziemniaki

alergeny 2,3,4,12

Deser z awokado

i jogurtem

alergeny 4

CZWARTEK

22.10.2020

Kaszka manna na mleku, chleb z masłem i pasta z tuńczyka z twarożkiem i koperkiem

alergeny 2,4

Sok owocowy

naturalny

Zupa jagodowa z makaronem

gulasz wieprzowy, buraczki, kasza jaglana

alergeny 2,3,4,12

Mus owocowy, wafle zbożowe

alergeny 2,4

PIĄTEK

23.10 .2020

Kawa zbożowa z mlekiem, chleb z masłem i ser żółty

alergeny 2,4

Sok owocowy

naturalny

Krupnik

ryba duszona w sosie własnym sur. z kiszonej kapusty,ziemniaki

alergeny 2,3,4,10,12

Deser owocowy

(bobo Wita)

alergeny

Codziennie herbata owocowa i woda mineralna bez ograniczeń SMACZNEGO !

Zatwierdza lekarz żłobka:

Opracowały: Intendent

Kucharka

*zastrzegam sobie drobne zmiany w jadłospisie

*Dzieciom alergicznym wykluczamy z posiłków składniki uczulające. Alergeny które mogą wystąpić w posiłkach:2zboża zawierające gluten,3 jaja,4mleko, 5gorczyca,6 orzechy ziemne(orzechy arachidowe),7migdały,

orzechy włoskie, laskowe, nerkowce, pistacje,8 miód pszczeli,9 ziarno sezamowe,

10 ryby,skorupiaki,11soja,12seler