Jadłospis

                  JADŁOSPIS    od 15.04.2019 do 19.04.2019

 

DATA ŚNIADANIE

8.00

II 9.30         ŚNIADANIE

OBIAD

11.30

PODWIECZOREK

14.00

PONIEDZIAŁEK

 

15.04.2019

Płatki owsiane na mleku, chleb razowy z masłem i twarożek z pomidorem

alergeny 2,4,

Sok owocowy naturalny Zupa ogórkowa

filet z indyka w jarzynach, ryż, sos śmietankowy.

 

 

Alergeny 2,4,12

Chlebek pszenny z masłem , danonek

 

 

 

alergeny 2,4

WTOREK

 

16.04.2019

 Płatki kukurydzia  na na mleku, chleb   z masłem i pasta z tuńczyka

 

alergeny 2,4

Koktajl owocowy na mleku modyfikowanym

 

Zupa wiedeńska

schab got. sos cytrynowy, marchewka mini, ziemniaki

 

 

alergeny 2,4,12

Banan

 

 

 

ŚRODA

 

17.04.2019

Suchary na mleku chleb razowy  z masłem i szynką

 

alergeny 2,4

Sok owocowy naturalny Zupa brokułowa

klopsiki drobiowe got, sos koperkowy , buraczki, ziemniaki

 

Alergen 2,3,4,12,

Jogurt naturalny z owocami

 

 

alergeny 4

CZWARTEK

 

18.04.2019

 

Ryż na mleku chleb zwykły  z masłem  i pastą z z jaj

alergeny 2,3,4,

Banan Zupa owocowa z makaronem

gulasz wieprzowy, kapusta biała got, kasza jaglana

 

alergeny 2,4,12

Danon mega

 

 

 

alergeny 2,4

PIĄTEK

 

19.04.2019

 

Kakao , rogal z masłem

 

alergeny2,4,

Sok owocowy naturalny Zupa jarzynowa

danonek

 

Alergeny 2,4,10,12

Deser bobo -vita

 

 

alergeny2, 4

Codziennie : herbata owocowa i woda mineralna,bez ograniczeń                                                                                                                                                                                                                                 SMACZNEGO !

 

 

 

 

*Dzieci poniżej 1-ego  roku życia otrzymują produkty zgodnie z zaleceniami żywienia niemowląt (Standardy Medyczne nr7/8/(21/22)

*Zastrzegam  sobie drobne zmiany w jadłospisie

*Dzieciom   alergicznym wykluczamy z posiłków składniki uczulające. Alergeny które mogą wystąpić w posiłkach:2zboża zawierające  gluten,3 jaja,4mleko,  5gorczyca,6 orzechy ziemne(orzechy arachidowe),7migdały,

orzechy włoskie, laskowe, nerkowce, pistacje,8 miód pszczeli,9 ziarno sezamowe,10rybyskorupiaki,11soja,

12seler